Dames OKV-dames starten seizoen met mooie punten

• 2 oktober, 2019

Met een deels nieuw team en een nieuwe trainer begonnen de dames van volleybalvereniging OKV’71 uit Harmelen aan het nieuwe seizoen, dit jaar uitkomend in de 1e klasse. Afgelopen zaterdag was de eerste test: een thuiswedstrijd tegen de dames van Vives uit IJsselstein.

OKV ging met een sterke service en aanval voortvarend van start. Al gauw ontstond een voorsprong van zeven punten en leek het een eenvoudige wedstrijd te worden voor de Harmelense dames. Vives begon tegengas te geven. Dat kwam echter te laat en de eerste set ging met 25-18 naar OKV.

Tijdens de tweede set kreeg OKV de pass niet onder controle en lieten vooral hun eigen spelverdeler rennen in plaats die van de tegenstander. Vives won de tweede set met 19-25. Tussen set twee en drie werden de dames tot de orde geroepen door hun nieuwe coach Gijs Kleinveld.

Dit had het gewenste effect: met een betere pass, sterkere service en wat wissels in de verdediging won OKV de derde en de vierde set met resp. 25-17 en 25-23. Al met al is de 3-1 winst een prima start van het seizoen voor de Harmelense dames.

Bron: RPLWoerden 02-10-2019